Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Aralık 2010 Cumartesi

İlk Kar Haftasonu 'Merhaba' Diyecek


Avrupa’daki soğuk hava pazar günü Türkiye’nin batısına geliyor. Sıcaklıklar 20-25 derecelerden 10-15 derece arasına inecek, yağış Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’in yükseklerinde kara dönüşecek.
Hafta içi lodosla birlikte mevsim ortlamasının 10-12 derece üzerinde olan sıcaklıklar hafta sonu hızlı düşüş gösterecek.Balkanlar üzerinden inecek yağışlı hava cumartesi akşamı önce Trakya ve Ege kıyılarında, pazar günü tüm batıda etkili olacak.
Lodos pazar günü yerini başta İstanbul’da kuvvetli karayele bırakacak. Yağışla görülecek 10-12 derece soğuma Bilecik, Kütahya ve Bolu arasında yağışı karla karışık yağmura çevirecek. Uludağ, Bolu ve Abant dağlarında pazar günü geceye kadar yoğun kar yağışı görülecek.
İstanbul’da pazar günü kuvvetli sağanak yağış var, 23 derece olan sıcaklık 13 derece düşüşle 10 dereceye inecek. Kuvvetli karayel ise sıcaklığı 7-9 derece arasında hissettirecek. Ankara pazar günü bulutlu, sıcaklık bugünlerde 20 derece iken pazar günü 13 dereceye inecek. İzmir pazar günü sağanak yağmurlu, sıcaklık 16 derece.
Pazartesi günü yağış etkisini Doğu Karadeniz dışında kaybedecek ancak soğuma iç kesimlere ilerleyecek. Salıdan itibaren ise sıcaklıkta yeniden esmeye başlayacak lodosla hızlı artış başlayacak. Daha uzun süreli ve hissedilir soğuma ise 10 Aralık’tan itibaren Türkiye’de etkili olmaya başlayacak
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kış mevsiminde Güneydoğu Anadolu dışındaki diğer bölgelerde sıcaklıkların normalin 0.5 ila 1 derece altında olacağını söyledi.
Eroğlu, Aralık-Ocak ve Şubat aylarını kapsayan dilimde Akdeniz ve Ege bölgelerinde normallerden 50 mm daha az yağış beklediklerini aktardı.
4 HAVAALANI KAPATILDI
Bu arada, Avrupa’nın batısını etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeniyle 4 havaalanı hava trafiğine kapatıldı
İngiltere’nin en işlek havaalanlarından biri olan Gatwick, İskoçya’nın Edinburg, Fransa’nın güneyindeki Lyon-Bron ile İsviçre’nin en büyük ikinci havaalanı olan Cenevre havaalanlarında uçakların kalkışına ve inişlerine izin verilmiyor.
Ayrıca, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Tegel ile İspanya’nın kuzeyindeki bir havaalanında uçak seferlerinin ertelendiğine ilişkin bilgiler geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder